Tuesday, October 25, 2011

Sesat jalan cari posmen..

Assalamualaikum.

Ohoi..orang kampung..dah makan..?
Makan apa?
Kat mana?

***Huh..tanya soalan mengarut lak..***

Entry lepas Cik Ice dah bagitahu yang Cik Ice kena hafal jalan kan..
Ada yang komen "Perempuan memang macam tu.."HEHE..kaos smiley #4759
Memang diakui kebanyakan perempuan sukar nak ingat jalan, ada kereta tahu pakai
tak tahu nak buat apa kalau rosak walau hanya pada benda basic aje..
Tapi nanti bila Cik Ice dah ada kereta, kalau rosak Cik Ice cari abang Khairul boley..??? (Gurau je ekk..)kaos smiley #4756fufufu..

Beberapa hari lepas, abang sepupu Cik Ice hantarkan Cik Ice ke KTM Sungai Buloh..
Sebabnya Cik Ice nak balik ke rumah sewa jap..nak angkut barang ke rumah saudara..
First time Cik Ice pergi ke rumah saudara naik LRT + KTM..selama niyh kalau nak pergi
ke rumah saudara, dorang yang akan ambilkan..tapi kali niyh kena pergi sendiri. 
Nasib baik la kawan baik Cik Ice nak balik kampung, Cik Ice pergi sekali dengan dia la..
Naik KTM dari Bandar Tasik Selatan ke Kuang. Dari situ bapa saudara yang ambil kan.
Tapi masa nak balik ke rumah sewa, abang sepupu yang hantarkan ke KTM,
dia tanya Cik Ice,
"Mana jalan ke KTM Kuang..?"
 Adoiii...Cik Ice hanya mampu geleng kepala tanda tak tahu je la..
 "Macam mana ni..nanti nak bawak kereta tak ingat jalan..blablabla.."
 Dush..dah kena dah..dia membebel kat situ juga..
 Abang sepupu Cik Ice tu tak tahu jalan ke KTM Kuang..
makanya dia hantar ke KTM Sungai  Buloh je la..
Tapi takpe..satu line je..jadi Cik Ice takde la risau sangat walaupun tak pernah sampai ke situ.

Dalam perjalanan, abang sepupu Cik Ice tu sempat pesan..,
"Kalau sesat..nak senang cari posmen, gerenti dia boleh bagi jalan.."
Owh..tak terfikir lak selama niyh..sesat cari posmen..tapi sesat kat tempat tertentu la..
Kalau sesat dalam hutan, nak cari posmen mana kan..
Sekurang2nya boley pakai juga la idea tak berapa bernas niyh..HIHIHIkaos smiley #4774

Okay..sekian laporan karutan untuk hari ini.. kaos smiley #4795

Nak cari posmen, cari kat sini ye..


5 orang yg mengarut:

naga said... [Reply to comment]

Betul2 kalo sesat tanya Posmen tapi kalo tanya pos laju, lagi baik. Dia orang hantar kite sekali. kikkikkik...

Tukang Karut said... [Reply to comment]

kalau tak nak sesat, tampal setem 60 sen dekat dahi berserta alamat dan pergi dekat abang posmen... confirm dia akan hantar tempat dituju dengan selamat...

zareliqa afiqa said... [Reply to comment]

ehehe..betul jugak tu.Kalau sesat tanya posmen.buleh guna idea ni nanti.hehee :D

hyz said... [Reply to comment]

kalo posmen sesat gak nak tanya sape? haha

fiezah91 said... [Reply to comment]

haha.pelik pulak kalau sesat cr posmen.baru tau ni.hahaha

 

Cik Ice's Forest Copyright © 2011