Monday, October 24, 2011

Selalu hafal nama kereta..sekarang kena hafal jalan pulak..

Assalamualaikum

Hye..sihat?
Dah makan?
Tengah buat apa?

***Ciss macam mesej pulak..***


Korang suka kereta? Cik Ice dulu x suka kereta pun.
Bukan tak suka apa..cuma tak pernah nak ambil kisah langsung pasal kereta.
Yang Cik Ice tahu, nanti bila dah kerja dah banyak duit nak beli kereta besar.
Baru nampak gah bila perempuan yang bawak..eceicei..kaos smiley #4774

Tapi sejak suatu hari yang hening di mana, kawan Cik Ice mengajak lepak di balkoni,
Cik Ice pun mengikut sahaja kehendaknya..asal ada kereta yang lalu, mesti
dia mengajukan soalan.."Kereta apakah itu..?"
Alamak, Cik Ice dah tergagap sedu, tak tahu nak jawab..
Memang tak dapat nak kenal langsung kalau tak tengok logo kereta tu..
Walau hari2 nampak tapi Cik Ice jenis tak ingat langsung kalau tak menghafal..
Bila Cik Ice start praktikal, hari2 pergi balik tunggu bas RapidKL tepi jalan..
Hari2 lah nampak kereta yang lalu lalang..
Secara tak langsung, menghafal lah Cik Ice bila dah hari2 tengok..
Jadinya sekarang memang dah giler kereta, asal ada kereta lalu,
dalam hati dah start teka kereta apa..
Bila nampak kereta yang tak pernah tengok, terus cuba hafal dan ingat bentuk,
jenis kereta semua lah..

Tetapi..sekarang niyh lain pulak..
Memandangkan Cik Ice nak ambil lesen memandu, makanya kena hafal jalan pulak..
Haii..Cik Ice niyh memang jenis tak ingat jalan..
Kalau keluar dengan kawan2, memang Cik Ice akan mengikut je la..
Dorang bawa ke mana pun, jalan nya dari mana ke mana semua Cik Ice tak peduli..
Percaya punya pasal dengan kawan..
Masalah timbul bila nak pergi sendiri..adoii..kena la belajar mencari panduan untuk mengingat jalan..
Nak pula Cik Ice jenis yang cepat gelabah..salah jalan sikit dah mula panik..kaos smiley #4779
tak tahu nak buat apa..
Emm..maknanya sekarang nak kena ubah dari hafal jenis kereta, hafal jalan pulak..
Ok..sekian laporan skema untuk hari niyh..kaos smiley #4805 ngee~~
Agak2 mahal tak kereta macam niyh??


9 orang yg mengarut:

khairul said... [Reply to comment]

nk keta mai blog ab hehe

Cik Ice said... [Reply to comment]

@kharul : Memang selalu singgah, lepak dan menatap gambar2 kat situ pun.. :)

Amir Baker said... [Reply to comment]

Bagus2. nnti bile dh ade kereta bole la show off kat belog ngn kete baru hehehe.

Cik Ice said... [Reply to comment]

@Amir Baker : Insyaallah, bakal tiba saat itu..hehe :)

e k i n said... [Reply to comment]

itu kereta myvi diubah suai jadi kereta kucing. satu lam dunia. kekeke xD

naga said... [Reply to comment]

Cik Ice tak payah belajar memandulah, nanti Naga bawa terbang ke mana saja Cik Ice nak pergi, kita sembur api sekali K.
Apa pun selamat menempuh pengalaman baru, moga lulus nanti dan boleh kita
drift sekali.

Yatt S. said... [Reply to comment]

sama la kita. jenis tak hafal jalan walaupun sendiri yang drive. mati lah orang yang jadi co-pilot. kahkahkah.

ada kereta, tapi tau bawak je. kalau kereta sakit memang tak tau nak buat apa. biasalah orang perempuan kan. haha :)

Cik Ice said... [Reply to comment]

@naga : Ok..no hal..tapi lesen nya dah de belum..?? hehe :p

@Yatt S. : Tu la kan..adoii.. Kena la cuba ingat jugak..kalau x..hari2 keluar x dapat balik umah..huhu :(

fiezah91 said... [Reply to comment]

haha. memang jenis tak hafal jalan.main redah je. dari situ baru tau jalan ni sampai kemana dan kemana.haha..

apa pun, selamat mengingat jalan.haha

 

Cik Ice's Forest Copyright © 2011