Tuesday, August 2, 2011

Selalu wish yg sama bila bulan posa..tapi macam tu juga nampaknya..

Assalamualaikum dan salam 2 Ramadhan..

Amacam korang hari niyh..? Ada baik ke..? Dah dua hari puasa dah kita..

tinggal lagi 27 hari je lagi kan.. Agak-agak wish korang tu akan tercapai ke..?

Ha..wish apa tu sebenarnya..? OK..korang perasan dan selalu x dengar bila 

nak bulan posa jer mesti ada yang cakap mcm niyh.. 

"Harap bulan posa niyh boleh la turun berat badan sikit.." 

Mesti ada yang pernah dengar sesape cakap mcm niyh..x pown dia sendiri

pown pernah dan selalu wish mcm niyh kan..? Betul x? *Bek ngaku cepat.. 

Bila dah wish mcm niyh..tertunai ke wish nya..? Haha..Cik Ice berani kata la..

susah sikit la nak positifkan resultnya kan..Sebab apa?

Sebab..kalau bulan posa niyh NAFSU makan tu kuat..betul x? Ye la..waktu siang

kan x boleh nak makan..bila berbuka jer segala makanan pown korang nak

qadha kan..Dengar2 je orang azan..terus air 1 jag, kuih 4,5 ketul, murtabak,

mee goreng, nasi lagi, ayam percik, ayam golek..ahh..pendek kata semua la..

Macam mana nak kurus..kalau berbuka tu korang makan sama macam korang 

makan 3 kali sehari (pagi, tgh hari, malam).. Ni semua gara-gara bila pergi bazar..

10 kaki dari bazar tu dah terhidu terbau macam2 benda sampai kecur liur..tu 

yang beli juga tu sebab..teringin..kang x beli kempunan la pulak..emm jadi 

kepada sesape yang betul nak turunkan berat badan tu..kuatkan semangat k..

jangan ikut nafsu sangat bila dah berbuka tu..makan secara sederhana sudah..

nanti kalau makan terlalu kenyang..kat mata tu nampak bantal ngan tilam jer..

kita posa niyh sekejap jer..daripada 365 hari..cuma 29 hari je pown kita posa

niyh..tapi tu x termasuk sape yang rajin buat posa sunat ye..OK?

gOOD Luck pada sape yang berniat nak kuruskan badan masa bulan posa niyh..
p/s: Ala..27 ari jer lg kan..ape de hal??

5 orang yg mengarut:

cantekk said... [Reply to comment]

hihi...yg nk kurus tu betul la..
tambah lagi, nk buat ibadat byk2, nk berubah jadi lebih baik, dan berpanjangan, bukan di bulan puasa je.

tp tu la... nipis nye iman,,,

Cik Ice said... [Reply to comment]

hehe..niat nak buat perkara baik xpe..pahala da masuk buku..:)

StingRay said... [Reply to comment]

lawa betul header.haha.

Cik Ice said... [Reply to comment]

susah 2 nak teroka hutan amik pic wat header..hehe

~myra~ said... [Reply to comment]

hehe..btol tu..time brbuka nfsu mkn tggi..

 

Cik Ice's Forest Copyright © 2011