Thursday, August 4, 2011

Dulu, kini dan selamanya..

Assalamualaikum dan salam 4 Ramadhan..

Hari niyh Cik Ice nak berbicara tentang...
*Saje biar tergantung nak suruh korang teka..
Dapat teka x..?
Dah la x payah teka..x payah nak buat muka seposen depan Cik Ice..
Dah la seposen..berkarat pulak tu..hodohh beno..
Cik Ice nak cakap pasal...LAGU
Ha..apa ade dengan lagu..?
Cehh..x payah tanya..korang ni semua mesti
hobi wajib ialah dengar lagu kan..?
Mana2 korang pergi x sah kalau x sumbat telinga ngan earphone..
Dah la earphone lebey BESAR drpd kepala..
Ish3..trend la katakan..
Apa yang Cik Ice nak kaitkan dengan tajuk n3 kali ni ye..? Hmm..
Well3x..citt..berONGPUTIH lak..
Ok..kalau korang perasan la kan..
lagu sekarang jauh berbeza ngan lagu dulu2..lagu 60-an, 90-an..
Apa yang berbezanya..dulu lagu, sekarang pown lagu jugak kan..
Tapi yang lainnya, lagu dulu sampai sekarang pown orang still dengar lagi..
Betul x..?
Cuba bayangkan kalau korang..tengah jiwa kacau ke, 
hati tengah sasau ke..mesti  cari lagu 90-an yg jiwang2 tu kan..
cam lagu Awie, Ukiss..opss..Ukays, Aris Ariwatan..memane je la kan..
Tipu la kalau tengah dalam hati korang ada taman, korang dengar lagu Maher Zain..
*Toksah nak menipu la ngan Cik Ice..
Lopeh tu..*Terkeluar bahasa nogori la pulak..ni mesti gara-gara abg Apek Poyo..
Opss..tercakap..kang nnt dia cari Cik Ice lak..Sorry ye abg Apek Poyo..
*Wat muka seposen yang berkarat dan berlumut..ngee~~
Lagu2 60-an pown selalu je diputarkan kat radio..terutama radio klasik, sinar la kan..
Ha..yg ni mesti korang pown akan setuju ngan Cik Ice..
Lagu RAYA..korang prefer lagu dulu ke sekarang..??
Of Course la lagu dedulu punya kan..lagi menaikkan semangat nak beraya,
lagi meriah, lagi menusuk hati, lagi sentimental..dan bermacam lg la..
Lagu sekarang..??
Lagu sekarang terlalu banyak la..
Hari niyh, esok, lusa..tiap2 hari pown ada lagu baru..
Bila dah terlalu banyak lagu..maka dengar pown sekejap je la kan..
Jadinya x dapat nak melekat dulu dalam kepala otak dah sibuk menghafal lagu baru..
Konklusinya lagu dulu2 susah untuk kita lupakan dan tidak akan expired la katakan..
Lagu sekarang..mungkin ada sesetengah yang akan sentiasa menjadi ikutan 
sepanjang zaman..dan mungkin jugak..
bila didengar balik di masa akan datang
akan terkeluar la dialog lebey kurang cmni..
"Macam pernah dengar la..tapi di mana ya..lagu siapa..lagu tahun bila..?"
Ha..kan3x..
Ok tu jer..nak pergi sedut oksigen kat hutan jap..dah semput dah niyh..
Nak minum air x boley..posa..ok bye!

p/s: Ye ker statement niyh..?? *Mode: Thinking*

p/s: Yang niyh Cik Ice "LIKE"


 

6 orang yg mengarut:

Hans said... [Reply to comment]

suka lagu raya lama
lagu raya baru yang best pun lagu raya CT Nurhaliza dengan ada lah 2-3 buah yang penyanyi lain nyanyi
:-)

e k i n said... [Reply to comment]

Hehehe. Ni semua gara-gara ko dengar lagu lam radio tadi. Asal ada ukiss kat situ? nasib baik ko pangkah. :p

Cik Ice said... [Reply to comment]

@Hans -> lagu lama lagi bg rasa nak raya kan..^_^

@Ekin-> itu jari tersasul menaip la..^_^

teha said... [Reply to comment]

suke dengar lagu bile boring :)

CikMiMiey said... [Reply to comment]

lagu raya yg lama lagi syahdu ..huhuuu:)

salam ramadhan tuk hari yg kelima :)

~follower baru kat sini~

Cik Ice said... [Reply to comment]

@ teha: bila boring mmg perkara selalu buat ialah dengar lagu..(^_^)
kuat2 lak tu..biar feel sikit..

@ CikMiMiey: Tenx sudi jadi follower..salam ramadhan yg kelima juga (^_^)

 

Cik Ice's Forest Copyright © 2011