Monday, October 29, 2012

Malas..!!

Assalamualaikum.

Hai..lama benar dah tak masuk sini..
"Rindu Cik Ice tak??" (✿◠‿◠)
Haha..baca ayat ni je macam nak cop tapak kasut kat muka je kan..??
Sape lah Cik Ice untuk dirindui..hmm (Ayat pasrah semacam je..uwekk muntah hijau la korang baca)


Dah 6 hari balik kg bersempena cuti Raya Aidildha..sambung dengan cuti midsem seminggu.. Best duduk rumah..memang kerja tidur makan tengok tv..main laptop. Assignment yg berlonggok bawak balik sekali pun x buat2 lagi..sedangkan nak kena anta balik je drpd cuti nanti..Malas gilerr rasa..Macam mana nak buat niyh..huhu..? Memang lumrah student kalau balik cuti..nak duduk sesaje je kan?? Betul x..?? Ke Cik Ice je yang macam niyh.. (Dasar pemalas..huh!) 

"Xpe..cuti ada lagi.." 
Hah..niyh la ayat membunuh..xpe xpe xpe..44 kali xpe..terus x jalan kerja. Last2 buat last minute..orang kata apa..nak terberak baru nak korek lubang kan..(Ok..ayat x senonoh..) Tapi ayat niyh la yang nenek mak makcik jiran sebelah rumah selalu pakai ditujukan khas untuk orang yang selalu buat kerja last minute. Buat kerja last minute niyh..ada dua je..samaada berjaya ataupun x. sesape yang buat kerja cepat n pandai..InsyaAllah mudah la kot bg dia untuk siapkan dengan jayanya. Kepada sape yang buat kerja lambat n susah nak fokus..alamat x siapla kerja tu kan. silap hb x dapat hantar package ngan kena tolak markah sebab hantar lambat. (Cik Ice ada pengalaman niyh..huhu (-''-)) Rugi taw..

Jadi kawan2 semua..kalau nak mengelakkan diri dari buat kerja last minute..mulakan langkah pertama tu cepat2..kalau dah mula senang je nak terus siapkan. Sebab tu orang kata langkah pertama itu penting. Jangan tangguh2 kerja..biar susah dulu senang kemudian xpe..OK! ^‿^    " Nak pergi BW la..dah lama x BW.. " (*^ -^*)BYE!




0 orang yg mengarut:

 

Cik Ice's Forest Copyright © 2011